gibalnica

Interdisciplinarno delo

Zavedam se, da smo skozi ure interdisciplinarno delo vsi veliko prispevali v spremembo na bolje, vama pa bi se želela zahvaliti, da sta nam omogočili ta "prostor" v katerem so se spremembe in sprejemanja lahko začela dogajati. To, da sta znali držati prostor in biti prisotni, da smo si dovolili pogledati vase, v svoje otroke, občutke čutiti v vsej svoji polnosti, jih objeti in sprejeti novo je vse, kar človek potrebuje za rast. 

Vzgojitejica Urška

Kot vzgojiteljica se na podlagi znanj in izkušenj močno zavedam pomembnosti gibanja pri malčkih. Pa vendar sem bila kot novopečena mamica ob vseh dobronamernih nasvetih in različnih mnenj strokovnjakov na začetku precej zmedena.

Nikoli ne bom pozabila besed medicinske sestre v šoli za starše, ki nam je na predavanju na temo gibanja dojenčka in handlinga govorila: »Nič vam ne bom kaj preveč razlagala o pravilnem dvigovanju in nošenju dojenčka - brez skrbi, vsaka mamica ve, kako je treba otroka prijeti!«

Večja samostojnost in več samozavesti

"Razvojna gibalnica za dojenčke predstavlja del mojega vsakdana s sinom. Telesno gibanje pri osem mesecev starem dojenčku je ključno za njegov nadaljnji psihofizični razvoj. Njegovo gibanje pod strokovnim očesom enkrat tedensko pomembno prispeva k usmerjanju naju s partnerjem, pri sinu pa najino rokovanje z njim kaže redne rezultate.

Največjo prednost in edinstvenost razvojne gibalnice vidim v podkrepitvi korakov k samostojnosti sina, saj si v gibanju lahko dovoli več raziskovanja, ker pozna pot nazaj in je v njej samozavesten.

Strani

Pri našem delu nas podpirajo