Obrazec za vključitev

Programi centra za družine Igrivi svet – možno le s predhodno prijavo (in do zapolnitve mest)

Psihofizična priprava na starševstvo (praktične delavnice za bodoče starše): priprava na porod in začetek družine. 

Delavnice za pozitivno starševstvo (za starše, stare starše, skrbnike in otroke) temeljijo na celostnem pristopu k družini. Proces je ciljno usmerjen k reševanju družinske problematike, ki je v naprej določena ali prepoznana sproti. 

Družinske delavnice »Čudežni svet igre« (za starše otrok med 3 in 12 letom starosti): učenje staršev za terapevtsko vlogo po načelih filialne terapije, ki temelji na pomoči otrokom z uporabo domišljijske igre. Cilj je izboljšanje odnosa med starši in otrokom. 

Klepetalnica za starše (in stare starše) predšolskih otrok: Srečanja v prijetnem in varnem okolju, kjer razmišljajo in se informirajo o aktualnih temah glede svojih otrok. 

HIŠKA (za otroke od 10. leta, mladostnike in starše): Postavljanje lesene montažne hiške (3x2x3m) deluje kot team-building za družino, katerega bistvo ni sama postavitev hiške, temveč komunikacija v skupini, sodelovanje njenih članov, krepitev samozavesti posameznika in timskega duha, uri socialne kompetence. 

GOZDOVNIK (za otroke od 4. leta dalje, mladostnike): 2–3-dnevni preživetveni program z nočitvijo v naravi je prilagojen starosti udeležencev, gre pa za veščine preživetja in doživljajsko pedagogiko v naravi. Udeleženci skupaj s strokovnjaki, inštruktorji preživetja v naravi, preživijo vikend brez zunanjih motenj. 

GLADIATOR (za otroke od 3. leta dalje in mladostnike): resničnostna različica računalniških iger je igra gibanja in strategije, ki razvija veščine za skupinsko delo. Dve ekipi v ustrezni zaščitni opremi tekmujeta za dosego taktičnega cilja, pri čemer urita strateško razmišljanje, motorične sposobnosti in socialne veščine. 

TABOR (za otroke in mladostnike): Celotedenski tabor v naravi v času poletnih počitnic, kjer združujemo gibanje v naravi, vodeno igro in vrsto aktivnosti, ki spodbujajo medsebojno sodelovanje in trening osredotočanja.

PEDOKINETIKA (za otroke od rojstva do 6 let in starše): Starši se učijo, kako otroka namesto neustreznih spodbud (npr. siljenje v položaje, ki jim še ni dorasel) resnično prepuščati samostojnosti in ga spodbujati v njegovem gibalnem in čustvenem razvoju. 

Pogovorna delavnica ČE NE VEŠ, VPRAŠAJ (za mladostnike): Mladi usposobljenemu moderatorju (anonimno) postavljajo vprašanja, povezana z odraščanjem, spolnostjo, drogami, samopodobo itd., ta pa jim skozi pogovor omogoči strokovno in k rezultatom usmerjeno pomoč. 

USTVARJALNICE (za otroke od 3. leta, mladostnike): izdelava različnih uporabnih predmetov (zapestnic, obeskov iz lojevca), ustvarjanje live-podcasta, snemanje in montaža kratkih filmov ...

IGRARIJE (za otroke od 3. leta in mladostnike): Številne aktivnosti v obliki skupinskih delavnic, kjer bodo otroci in mladostniki odkrivali svet čustev preko igre, vizualizacije, obdelave gline, slik v pesku, umetnosti, glasbe, gibanja in podobnih atraktivnih aktivnosti.  

“Čudežni svet igre« - svetovanje na načelih igralne terapije (za otroke s čustvenimi in vedenjskimi težavami): Igra je otrokov osnovni način komuniciranja in za otroka to, kar je verbalizacija za odraslega. Igra je medij, s katerim otrok izraža svoja čustva, preučuje odnose, opisuje izkušnje, razkriva želje in se samoizpopolnjuje. Svetovanje, ki temelji na načelih igralne terapije je zelo dinamični pristop, ki se odlično ujema s prav tako dinamično strukturo otrokove osebnosti. 

Individualno, partnersko in družinsko svetovanje - na načelih relacijske družinske terapije (za starše, skrbnike, stare starše, mladostnike): Svetovanje poteka po vzpostavitvi varnosti in zaupanja, na osnovi katerega je mogoče zdravljenje in razreševanje težkih ran in zapletov iz otroštva ter mladosti. Gre za problemsko in v odnose usmerjeno svetovanje družinam, parom in posameznikom, ki se srečujejo z različnimi oblikami odnosnih stisk.

Psihoterapevtska skupina za mame (starši): Poteka kot preplet predavanja, samorefleksije, vodenega pogovora in deljenja medsebojnih izkušenj. 

Psihoterapevtska skupina za očete (starši): Poteka kot preplet predavanja, samorefleksije, vodenega pogovora in deljenja medsebojnih izkušenj. 

Neformalno druženje: prostor za aktivno druženje cele družine, posameznikov, otrok ali mladostnikov.


Vsebine bodo potekale na več lokacijah. 

Udeležba je BREZPLAČNA, saj je program sofinanciran s strani Mestne občine Novo mesto in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Izpolnite E-obrazec, ki sledi v nadaljevanju in nato vas bomo obvestili o terminih vsebin, ki vas zanimajo. 
Polja, označena z * morate obvezno izpolniti, sicer obrazca ni mogoče uspešno oddati.

Število prostih mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Pridružujemo si pravico do odpovedi oz. prilagoditve vsebin, v kolikor pride do sprememb predpisov za preprečevanje širitve epidemije Covid-19.

Več informacij: info@igrivisvet.si, 040 818 122 (Petja)

 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (45.a člen) vas prosimo za dovoljenje za uporabo vaših podatkov za potrebe obveščanja o spremembah urnikov in o novostih v zavodu. Podatkov, ki nam jih boste zaupali, ne bomo posredovali tretjim osebam ali podjetjem.

Pri našem delu nas podpirajo