Tadeja Bečaj Žnidaršič

Tadeja Bečaj Žnidaršič

Tadeja Bečaj Žnidaršič, na področju razvoja otroka-človeka dela že od leta 2011. Tadeja je pedokinetik praktik in avtoriziran pedokinetik asistent. 

 

Sem diplomirana inženirka radiologije z dolgoletnimi izkušnjami v zdravstvu.

Leta 2015 sem zaključila štiriletni študij Feldenkrais metode na Dunaju in študij Jeremy Krauss načina za delo z otroki s posebnimi potrebami.

Leta 2016 sem zaključila štiriletni osnovni študij pedokinetike v Ljubljani, ki ga pogljabljam na podiplomskem študiju najvišje stopnje posega v otroka - III. nivo. Sem pedokinetik praktik in avtoriziran pedokinetik asistent. Želim pa si postati akreditiran trener pedokinetike.

Zanimanje za delo z dojenčki se je začelo v času starševstva, ko sem ob prvorojenki spoznala številne poporodne izzive. Da bi se z njimi soočila na čim boljši način, sem se udeleževala pedokinetike, ki nama je s hčerko prinašala veliko umirjenosti in užitkov. 

Dotik, akcija, razumevanje obratov, kotaljenje, izkustvo zakonov gravitacije, premagovanje strahu … Navdušena nad spremembami v razvoju hčerke in v svoji vse večji sproščenosti ter samozavesti v materinstvu sem želela nekaj podobnega omogočiti tudi drugim staršem - da bi v svoja materinstva in očetovstva zakorakali lažje, z bolj zadovoljnim dojenčkom, ki mu je omogočeno lahkotnejše in samostojnejše gibanje. 

foto: Tomaž Levičar

Pri našem delu nas podpirajo