Relacijska družinska terapija

Terapevtski pristop Terapevtski pristop predstavlja model relacijske družinske terapije, ki je inovativen in biopsihičen. Model upošteva in integrira organske ter psihične komponente posameznika in družine, v kateri odrašča posameznik. Družina je opredeljena kot naravni prostor, v katerem se otrok lahko varno razvija in raste. Terapevtski model poudarja, da je tudi v terapevtskem prostoru potrebno ustvariti vzdušje zaupanja, na osnovi katerega je mogoče zdravljenje in razreševanje težkih ran in zapletov iz otroštva ter mladosti.

Izhodišče terapevtskega dela je temeljna predpostavka, da je človek bitje odnosov. Odnosi ga oblikujejo in zaznamujejo, hkrati pa jih tudi sam oblikuje. Gre za problemsko in v odnose usmerjeno terapevtsko obravnavo družin, parov in posameznikov, ki se srečujejo z različnimi oblikami stisk, ki izvirajo iz odnosov. Posameznik je vedno obravnavan celostno - v okviru svojih odnosov, ki jih ima, na več nivojih: sistemskem (nivo sistema družinskih odnosov), interpersonalnem (nivo odnosov med posameznimi družinskimi člani) in intrapsihičnem (nivo posameznikove psihične dinamike).

Relacijsko družinsko terapijo izvaja dr. Petja Kovačevič.

Kako se vključim?

Pišite nam na klepetalnica@igrivisvet.si ali nas pokličite na 040 818 122. Če se ne bomo oglasili na vaš klic, vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj.

Terapevtski proces traja dvanajst srečanj po petdeset minut. Glede na vaše potrebe se trajanje srečanj prilagodi. Srečanja potekajo enkrat tedensko, običajno je dogovorjeni termin stalen. Dogovorite se lahko tudi za enkratno ali občasno svetovanje.

 

Pri našem delu nas podpirajo