Več kot samo Igrivi svet!

K Tadeji sva z Zalo prvič zavili pri njenih dveh tednih, zaradi zaležanega stopala. Poleg nasvetov, kako čim bolj spodbujati razgibavanje nogice, sem bila deležna še praktičnih napotkov pravilnega rokovanja z dojenčkom. Zame priključitev k skupinski gibalnici ni bila več vprašljiva. In prav to bi potrebovale vse mamice in očki!  Iz šole za starše je namreč meni ostalo v spominu le to, da je predavateljici uspelo obglaviti punčko, medtem ko je na njej izvajala handling.

Nadvse pa sem zadovoljna z individualnimi obiski, saj se je Tadeja sproti prilagajala Zalini volji in razpoloženju. Nič siljenja, nič joka, nič stresa. Zala je bila pri desetih mesecih v primerjavi z ostalimi dojenčki zelo trda v okončinah, poleg tega pa je nepravilno polagala nogici pri kobacanju in vstajanju. Že po prvem obisku so bili rezultati neverjetni, saj se je njena zakrčenost zelo občutno sprostila, stopala pa je začela pravilno obračati. Z nadaljnjimi obiski se je drža samo še izboljševala, prav tako pa je bil občuten napredek v njeni motoriki. 

Vsi Tadejini napotki in nasveti so se izkazali za zelo uporabne in smiselne. S praktičnimi vajami skozi igro na enostaven način spodbuja otrokovo zavedanje samega sebe in prostora, ki ga obdaja. Nam staršem pa pomaga, da jih pri tem njihovem raziskovanju ne oviramo.

Katja in Zala 

Kategorija mnenj:

Pri našem delu nas podpirajo