Koristno in prijetno

"Z Maksom sva začela z razvojno gibalnico pri njegovih treh mesecih. Na prvi uri sem spoznala, da moj »handling« z dojenčkom vodi v napačno smer. Naučila sem se, kako ga pravilno in predvsem zanj zdravo dvigovati, pestovati in odlagati. Ker sva bila še dokaj zgodnja, se je Maks hitro navadil moje nove tehnike. Če bi vedela, kako koristna je razvojna gibalnica za dojenčka, bi z njo začela že okoli prvega meseca otrokove starosti.

Osebno sem največjo potrditev o koristnosti dobila, ko sem v naročje vzela takrat šestmesečno deklico, katere mamica ni poznala razvojne gibalnice. V bokih je bila zelo trda in nesproščena, za razliko od Maksa, ki je bil mehek in gibljiv.

Pri starosti enega leta sva obiskala individualno uro, da vidiva, ali gre razvoj v pravo smer. Z nekaj vajami, ki nama jih je Tadeja pokazala, sva že v parih dneh prišla do tega, da je otrok sam stal in pogumno začel tudi s prvimi koraki.

Maks je vedno užival na razvojni gibalnici, četudi sem ga morala zaradi urnika kdaj zbuditi. Smejal se je ob raznih gibalnih vajah, kotaljenju, obračanju … Dobro se je počutil v družbi ostalih dojenčkov. Z obiskovanjem je otroku omogočena tudi zgodnja socializacija z drugimi otroki. Kako so bili simpatični!

Z ostalimi mamicami smo se krasno ujele in še danes našim otročkom omogočamo prijetno druženje.

Prepričana sem, da je naš malček z razvojno gibalnico dobil odlično popotnico za zdrav psihični in telesni razvoj."

Bernarda in mali Maks

Kategorija mnenj:

Pri našem delu nas podpirajo